Для качественного пребывания на нашем сайте мы используем cookie-файлы. Details
icon
БЕСПЛАТНАЯ ДОСТАВКА ОТ 500MDL ПО ВСЕЙ СТРАНЕ!
Корзина пуста
Меню

Исследование: Влияние туласи (священного базилика) на укрепление иммунной системы.

02
Apr
2020
icon

Studiu: Efectele Tulsi (Busuioc Sfânt) pentru întărirea sistemului imunitar

Un studiu realizat în anul 2017 la Institutul de Științe Medicale din New Delhi, India, a demonstrat că extractul de Tulsi (Busuioc sfânt lat. Ocimum sanctum) are efect imunomodulator la subiecții sănătoși.

Tulsi (Ocimum sanctum Linn.), cunoscut și ca Busuioc sfânt, este considerat în India o plantă sacra. Tradițional, se crede că un consum regulat de frunze de Tulsi pe stomacul gol poate crește imunitatea organismului.

Studiul clinic realizat pe 24 de pacienți voluntari sănătoși demonstrează că extractul etanolic de Tulsi are un puternic efect imunomodulator.

Astfel, capsule de 300 mg de extract etanolic de Tulsi și capsule tip placebo au fost administrate timp de 6 săptămâni unui grup de 24 de voluntari sănătoși pe stomacul gol. Au fost analizate rezultatele a 22 dintre ei – care au finalizat studiul.

Scopul principal a fost studierea nivelurilor de citokine Th1 și Th2 (interferon-γ și interleukin-4) atât înainte de intervenție cât și după în analizele de sânge ale subiecților, după stimulare cu lipopolizaharide și fitohemaglutinină.

Au mai fost analizate și alți parametrii imunologici precum celulele T, B și NK, cu rol important în sistemul imunitar, folosind Flowcytometria.   

Care au fost rezultatele?

  • Nu au fost înregistrate efecte adverse de niciun fel;
  • La 6 dintre subiecții care aveau un nivel de colesterol ridicat s-a observat o scădere semnificativă a valorilor după 4 săptămâni;
  • S-a observat și o scădere a nivelului de trigliceride la subiecții care aveau un nivel ridicat la început studiului;
  • S-a observat o creștere semnificativă statistic a nivelurilor de IFN-γ, IL-4 și de celule imunitare tip T și celule NK (Natural Killers), după 4 săptămâni de administrare, comparativ cu grupul de placebo.

Toate aceste observații demonstrează rolul imunomodulator al Tulsi pe voluntari sănătoși, cât și efectul benefic al acestora asupra celor care suferă de hipercolesterolemie.

Sursa studiuluihttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21619917

Toate produsele ORGANIC INDIA care conțin Tulsi, au în compoziție trei soiuri de Busuioc sfânt, 100% certificate organic.

Descoperă Tulsi pentru imunitate și stare de bine pe www.organicindia.md 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness

Рекомендуемые товары