Pentru o experiență mai bună pe site-ul nostru, te rugăm să accepți cookies Details
icon
LIVRARE GRATUITĂ DE LA 500MDL ÎN TOATĂ ȚARA!
Coșul este gol!
Meniu

10 moduri în care Ayurveda vă avantajează viața

02
May
2020
icon

Potrivit principiilor Ayurveda, fiecare om in parte are nevoi unice pentru a-si realiza echilibrul personal. Avand in vedere ca dieta este unul din principalele instrumente ayurvedice in atingerea echilibrului, exista diete personalizate in functie de varsta si sex, de functionalitatea tesuturilor si de nivelul toxinelor din organismIată 10 moduri în care Ayurveda îți poate beneficia viața zilnic.

 

1. TE ÎNCURAJEAZĂ SĂ IUBEȘTI

Ayurveda te încurajează să găsești dragostea în tine în loc să te compari cu alți oameni. Vrea să înțelegeți că sunteți cu adevărat unici și este conceput astfel încât să vă apropiați de viața individuală în cel mai adaptat mod posibil. Te încurajează să-ți descoperi nevoile individuale, precum și să crești, să te vindeci și să reflecte asupra vieții tale.

2. OFERĂ O ABORDARE HRĂNITOARE PENTRU A FI SĂNĂTOS

Ayurveda înseamnă să înțelegem că sănătatea este starea ta naturală. Dacă dvs. și mediul dvs. sunt în echilibru, aceasta este considerată o sănătate optimă, iar contrariul este dezechilibrat. De exemplu, dacă vă simțiți anxioși sau suferiți de probleme de sănătate, cum ar fi constipația sau, în general, letargic, este pur și simplu o problemă de a fi în afara echilibrului. Dezechilibrele nu sunt întâmplări peste noapte, deci aveți timp pentru a preveni sau a încetini procesul de dezechilibru. Când știți ce vă determină să vă simțiți în afara situației, vă puteți referi pur și simplu la alimentele sugerate pentru a mânca sau a evita în funcție de dosha dvs. pentru a începe procesul de revenire la starea de echilibru adecvată.

3. ÎȚI GĂSEȘTI MAI UȘOR LOCUL TĂU ÎN VIAȚĂ

Un principiu al Ayurveda este că suntem o parte a naturii. Natura are cinci elemente care includ:

  • Spaţiu

  • Aer

  • Apă

  • Foc

  • Pământ

Aceste elemente, comportamentul lor și interacțiunea pe care o au în viața ta reprezintă o problemă importantă în practica Ayurveda. De exemplu, aerul se va arăta în corpul și mintea ta ca energie supremă. Focul se va manifesta în corpul și mintea ta ca inflamație, digestie și furie. Pământul are legătură cu oasele, încăpățânarea ta față de ceva și loialitatea față de ceilalți. După ce recunoașteți elementele care apar cel mai proeminent pentru dvs., puteți evalua ceea ce sunteți și puteți lucra apoi pentru un echilibru optim.

4. ÎNVĂȚĂM SĂ NE CURĂȚIM ENERGIA

În această zi și vârstă, de multe ori trebuie să ne echilibrăm setările mentale și fizice. Ca ființe în continuă schimbare, este important să reflectăm și să clarificăm ceea ce nu funcționează pentru tine și pentru viața ta. Acest lucru face loc pentru lucruri noi. Curățarea sistemului cu o dietă bazată pe Ayurvedic și curățarea minții cu lucruri precum meditația și yoga în mod regulat vă vor permite să echilibrați cu o mai mare ușurință și cu un acces mai mare de pace interioară.

5. O FILOZOFIE COMPLETĂ

Ayurveda vă reamintește că ești mult mai adânc decât pielea ta. Există o esență pentru tine și o energie care poate lumina lumea. Ayurveda vă va aminti în continuare că sunteți mai mult decât mușchi și oase, dar sunteți, de asemenea, un spirit care întruchipează elementele. În timp ce beneficiile pentru sănătate vor avea un impact pozitiv asupra sinelui tău fizic, aceasta îți reunește mintea, corpul și sufletul și păstrează echilibrul în toate acestea. Vei începe să vezi și să simți cu adevărat că vindecarea începe din interior, începând cu alimentele pe care le pui în corp.

6. SĂNĂTATE MAI BUNĂ LA NIVELUL CELULAR

Cercetările arată că, de fapt, Ayurveda poate ajuta la nivel celular. S-a indicat că Ayurveda are potențialul de a regenera efectiv celulele, arătând din nou că avem puterea de a începe să ne vindecăm de anumite boli pur și simplu prin modul în care ne tratăm corpul. În timp ce încă se efectuează studii, comunitatea științifică este de nădejde!

7. REDUCEREA TOXINELOR DIN CORP

Fondatorul practicii ayurvedice Maharishi afirmă că există trei tipuri diferite de toxine. Cel mai frecvent este ama, care este produsul de deșeuri care se acumulează în tractul digestiv care provine din consumul prea mult din alimentele greșite. Dacă nu este clarificat, se va acumula în timp și va începe să circule prin corpul tău, provocând sentimente majore de dezechilibru. Diferite practici în Ayurveda, cum ar fi: să mănânci cea mai mare masă la ora prânzului. Când soarele este cel mai ridicat va împiedica dezvoltarea acestor toxine în continuare.

8. DIGESTIE PUTERNICĂ

Pe măsură ce începeți să mâncați pentru dosha dvs., sistemul dvs. digestiv se va consolida. Anumite alimente îți vor activa sistemul digestiv în perioadele potrivite ale zilei, ceea ce determină o scădere a acumulării toxice în tractul digestiv. Acest lucru vă împiedică să vă simțiți letargici, ceea ce vă determină să aveți niveluri mai ridicate de energie! A avea o digestie optimă vă ajută, de asemenea, să mențineți o greutate sănătoasă și să vă simțiți mai puțin agitați.

9. STRESUL REDUS ȘI STARE DE BINE

Cu alte cuvinte, mâncarea influențează modul în care te simți. Dacă sistemul tău digestiv nu trage, te simți inconfortabil și obosit, ceea ce se poate manifesta în sentimente negative și, în final, afectează modul în care te arăți în viață. Prin încorporarea unei diete special adaptate nevoilor tale, poți începe să găsești claritate în corp și minte. Din nou, abordarea holistică a Ayurveda înseamnă că, de asemenea, afectează în mod pozitiv practicile de mindfulness, contribuind la reducerea stresului în general.

10. UN REGIM UȘOR PENTRU DIETA TA

În dieta Ayurveda este foarte clar despre ceea ce ar trebui să mănânci bazat pe dosha ta. Dacă dorești să aduci schimbări durabile în dieta, sănătatea sau chiar viață, Ayurveda ar putea cel mai mare ajutor pentru tine! Cu ghiduri puternice care s-au dovedit încercate și adevărate de secole, considerați-l un plan de wellness cuprinzător, conceput pentru a aduce o transformare adevărată în fiecare aspect al vieții voastre.

Produse recomandate