Pentru o experiență mai bună pe site-ul nostru, te rugăm să accepți cookies Details
icon
LIVRARE GRATUITĂ DE LA 500MDL ÎN TOATĂ ȚARA!
Coșul este gol!
Meniu

Top 9 Mituri despre YOGA

11
May
2020
icon

Termenul ‘Yoga’ este derivat din rădăcina Sanskrită ‘yuj’, care înseamnă uniune - uniunea dintre corp, minte şi spirit sau conştiinţă. Este un mod de a uni diferite aspecte a ceea ce suntem noi. Yoga nu înseamnă doar exerciţii fizice, cum este adesea interpretat greşit, ci cuprinde ceva vast şi variat care are impact atât asupra corpului fizic dar şi asupra straturilor subtile, revigorând mintea şi sufletul. Dacă citeşti un vechi tratat de yoga - Yoga Sutra lui Patanjali - vei şti că Yoga este un mod de viaţă. Acesta trebuie să fie îmbibat la toate nivelurile de existenţa umană pentru ca omenire să găsească atât bucurie spirituală cât şi materială. Aşa cum apa vine în multe forme – abur, gheaţă şi lichidă şi are multiple utilizări –Yoga are multe forme şi fiecare formă are un rol particular de jucat în diferitele aspecte al vieţii: relaţii, familie, carieră, sănătate şi mediu.


Oricine poate face Yoga. Vestea bună este că yoga se răspândește la pas rapid chiar și la noi, însă vestea proastă este că toate informațiile greșite care apar precum telefonul fără fir reprezintă adevărate obstacole pentru unii practicanți, care altfel ar putea iubi cu adevărat această practică. Iată câteva dintre miturile despre yoga:

Mitul 1. Nu ești suficient de flexibil pentru a face yoga.

Acesta este mitul cel mai des întâlnit. A spune că eşti prea rigid pentru a face yoga este ca şi cum ai spune că eşti prea bolnav pentru a merge la doctor. Rigiditatea duce la o mulțime de dureri. Nu spun că va fi ușor, dar pot promite o gamă întreagă de mişcări sănătoase pentru întregul corp, care vor reduce durerile și oboseală. Doar trebuie să ai simțul umorului bine dezvoltat. Și nu uita, în final flexibilitatea sau poziția în sine nu e cel mai important aspect, ci conștientizarea de după.

Mitul 2. Ai nevoie de un anumit regim alimentar, un anumit tip de corp, o anumită ținută.

Nu, deloc. Yoga se poate practica indiferent de aceste criterii care reprezintă un alt mit. Criteriile secundare de yoga ar putea fi mai degrabă starea fizică, sănătatea mintală și bunăstarea, dar te asigur că este necesar să se înceapă această practică oricum. Cel mai bun lucru despre yoga este că poți veni așa cum eşti, fiind o practică tratată într-un mod foarte generos.

Mitul 3. Yoga înseamnă religie.

Yoga nu este o religie. Yoga este o filozofie. Unii oameni practica yoga în mod religios? Da, dar nu există nici o dogmă sau un sistem de credință necesară în yoga. Filosofia are rolul de a te angaja în sesiuni de întrebări importante, pentru a câștiga înțelegere și pentru a face propriile alegeri în cunoștință de cauză

Mitul 4.Yoga este doar pentru relaxare.

Yoga este o cale de opt ori intensă decât altele, care necesită de fapt un efort destul de disciplinat. Este foarte eficientă pentru relaxare și reducere a stresului, acestea fiind efecte minunate ale unei practici de concentrare chiar dacă aceasta este asana, pranayama (respirație) sau meditație.

Mitul 5.Yoga este doar pentru femei.

Există foarte multe persoane de sex masculin care practică yoga. Yoga creează flexibilitate, rezistență, construiește și rafinează capacitatea de concentrare. Exista exemple clare de sportivi, superstaruri de sex masculin, cum ar fi Shaquille O’Neal, LeBron James, Ray Lewis, Victor Cruz şi Kevin Love care practică yoga datorită beneficiilor sale.

Mitul 6.Yoga este plictisitoare:

Pe cât de mulți suntem pe atât de multe feluri de a gândi și de a vedea lucrurile există. Ar trebui totuși să știi că percepția ta asupra yoga s-ar putea schimba în timp chiar dacă primul curs ți s-a părut extrem de plictisitor. Mulți renunță la yoga după câteva cursuri dar cand o redescoperă își dau seama ca nu pot să trăiască fără aceasta practica aducătoare de liniște și relaxare. Yoga nu înseamnă doar menținerea unei poziții pentru mai multe secunde ci și executarea unor exerciții dintre cele mai complicate în orice mediu: de la plajele nisipoase la străzile orașelor.

Mitul 7.Sunt prea ocupat pentru a face yoga.

Din nou se aplică analogia – sunt prea bolnav ca să merg la doctor – care se potriveşte foarte bine şi în acest caz. În prezent, poţi practica yoga de calitate online cu ajutorul filmuleţelor care variază de la 15 la 90 de minute. Poţi face yoga în confortul casei tale prin cursuri online. Adaugă yoga că practica eficientă pentru a combina: fitnessul cu eliberarea de stres printr-o concentrare într-o singură sesiune. Încerca sesiune de doar 20 de minute pe zi și vei aprecia randamentul investiției respective.

Mitul 8.Nu sunt suficient de tânăr pentru a face yoga.

Sunt o mulțime de oameni care au început să practice yoga la 50 sau peste 60 de ani. Nu este doar o alegere excelentă pentru sănătate, dar oferă, de asemenea, comunitate și beneficii sociale pozitive. Eşti poate la fel de bătrân ca şi gândurile tale, iar yoga poate afecta aceste două elemente într-un mod pozitiv, aşa că mergi la sesiuni de yoga şi simte-te bine.

Mitul 9.Nu pot face yoga — sunt rănit

Dimpotrivă. Sunt multe persoane care vin la yoga, în timp ce acestea sunt în convalescență după un traumatism. Cei care încearcă mai întâi yoga ca un mijloc de dezintoxicare, de obicei, rămân fideli acestei practici, deoarece nu numai că ajută la vindecare, dar poate ajuta, de asemenea, la prevenirea unor probleme pe viitor.

Produse recomandate